umie's FotoPage

By: umie rafiei

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  >  >>]    [Archive]
Saturday, 3-Jan-2009 12:00 Email | Share | | Bookmark
15 months old Amin

 


Friday, 3-Oct-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
Happy 1st Birthday Amin!



Happy 1st Birthday Muhaimin Arif!!

Mama and Babah loves you very very much. You bring colors to our lives (yup..macam2 kaler equals to macam2 karenah).

Semoga Amin besar menjadik anak yang soleh dan bijak, dengar cakap, dan hormat org tua. Macam Barney nyanyi yang Amin hari2 dengar tu..kan dia ckp 'Good manners are important to everyone in the world'

Dan semoga Amin menjadik a good big brother to all your younger sibling(s), insyaAllah.

Note to self - Amin's 1st year milestone :
- weighs 10.7kg and nampak macam makin menyusut sebab makin lasak (ya ampunnn)
- dah boleh jalan (he took his first steps on the Saturday nite before raya) but still prefers crawling (malas punye kes lah ni)
- ada 7 batang gigi, 4 atas 3 bawah and yet is teething another one dkt bawah
- dah pandai posing2 bila org amik camera, especially phone camera
- dah pandai joget, asal dengar lagu jek goyang2 sambil gelak2..takde lagu pon leh goyang gak
- makin notti
- kalau main tu suka kuis2 mainan pastu kejar, kalo gurau suka gigit2 / cakar2.. tido lak suka gesel2.. reminds me of a little kitten
- tak boleh kene tinggal sorang, musti menangis (ni habit sejak lahir lagik)
- dah tau kalo mama ckp 'NO!' musti pause sekejap, pikir dulu..pastu buat jugak.. tapi selalunye tidak
- asal abis minum susu botol jek musti nak campak botol tu
- dah start makan foods other than rice porridge and fruits (but slowly ok dear)
- asal ada babah dia aje, mula mengada2 nak ajak jalan2 keluar (hint dia kasik adalah menangis2)
- suka tido dkt ketiak mama (malam)..wangi kann
- tokleh tido dlm kepanasan, dan tido kene dlm keadaan gelap gelita sbb kalau ada secubit cahaya pon, Amin assume yang it is still time for him to beronggeng sakan
- words yang slalu kuar dari mulut Amin are 'Babah', 'Abah', 'Mama', 'Mamam', 'Buah'

Quote:
how time flies kan...rasa macam baru jek sakit beranakkan Amin, pastu tgk dia terkelip2 pandang Mama & Babah masa dkt labor room tu


Saturday, 13-Sep-2008 08:53 Email | Share | | Bookmark
Curik curik ambik gambar Amin

Men tolak troli..acik!nak kueh singgit yek
Boring lah..jom kombah menan lak
Ek eh mama amik gamba Amin lah
View all 6 photos...
Biasalah kalo dah tinggal berdua jek ngan Amin, mama Amin boring2 akan snap2 gambar Amin tgh main ke mandi ke makan ke hehehe..

Kali ni kita tgk Amin tgh main lak yek..


Thursday, 3-Jul-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
Amin @ 9 months atas walker

rilek dulu
eh mama amik gambar amin lah
ish..apa ni rimas lah
View all 5 photos...
Posing-posing masa dlm walker.. mula2 beli dulu tamo duduk dlm walker ni..bila dah pandai sket, laju jek dia 'drive'. La ni taknak dok gak dlm walker, dia nak tolak jek walker tu.. Janji bahagia lah Amin..jgn jatuh pastu nangis sudah..


Monday, 16-Jun-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
Random pictures of Amin @ Terengganu

eceh..betolkan posisi dulu
haa baru ler betol
main bola lah..boring lak
View all 7 photos...
Ni gambar2 Amin gedik-gedik dkt kamera masa kitorang p Terengganu aritu..masa ni dkt dlm bilik umah my anak buah..


[<<  <  [1]  2  3  4  5  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net